VoorJouwAdministratie
Wij kunnen je helpen met JOUW Administratie
BTW Aangifte Starters

1e aangifte startende ondernemer

Bent u een startende ondernemer? Dan krijgt u de 1e BTW-aangifte digitaal óf op papier.

Aangifteformulier

U ontvangt het aangifteformulier nadat u zich hebt aangemeld bij de Kamer van Koophandel en de Belastingdienst. Op dit formulier geeft u de btw aan over de periode waarin u met uw onderneming bent gestart. Ook als u in die periode nog geen omzet hebt gemaakt, doet u aangifte.

1e aangifte

Hebt u een aangifte op papier gekregen? Dan heeft deze betrekking op een periode waarover u niet op tijd aangifte hebt kunnen doen. Als u BTW moet betalen, ontvangt u een naheffingsaanslag met een acceptgiro. Krijgt u BTW terug? Dan ontvangt u een teruggaafbeschikking. Dit is een brief waarin staat hoeveel u terugkrijgt.

Volgende btw-aangifte

Na de 1e papieren BTW-aangifte doet u digitaal btw-aangifte. U ontvangt een gebruikersnaam en een wachtwoord, waarmee u inlogt op het beveiligde gedeelte van de internetsite. Voor elk tijdvak ontvangt u een aangiftebrief waarin staat wanneer u aangifte moet doen.

Reacties

Commentaar
Jouw naam/bijnaam
Website url
E-mail
Dit is een verplicht veld
Laatste tweets
Tips
Home