VoorJouwAdministratie
Wij kunnen je helpen met JOUW Administratie

NIEUWS

Hier kunt u de laatste nieuwtjes op belastinggebied terugvinden.

Laatste nieuws

Besluit 'Omzetbelasting. Administratieve-, facturerings- en andere verplichtingen' gewijzigd

13-11-2017

De staatssecretaris heeft het besluit van 6 december 2014 over administratieve, facturerings- en andere verplichtingen voor de btw geactualiseerd. De wijzigingen gelden vanaf 20 oktober 2017.

In het geactualiseerde besluit staan onder andere de volgende wijzigingen:

  • Ondernemers kunnen samen afspreken dat 1 van hen hun afzonderlijke prestaties op 1 bewijsstuk (bijvoorbeeld een factuur of kwitantie) in rekening brengt. Maar dat bewijsstuk geldt alleen als een factuur als daarop alle  gegevens staan die anders op de aparte facturen zouden moeten worden vermeld. De ondernemers die op het bewijsstuk worden genoemd, blijven wel zelfstandig verantwoordelijk voor hun eigen btw-verplichtingen.
  • Voor het vervoer van personen met het openbaar vervoer of een taxi geldt het vervoerbewijs als een factuur. De transactieoverzichten van reizen met een OV-chipkaart of vergelijkbare kaarten waarmee u op saldo kan reizen, zien wij als vervoerbewijs. Tenminste, als u aan bepaalde voorwaarden voldoet.
  • Wij mogen het recht op aftrek van voorbelasting niet weigeren alleen omdat een factuur niet aan alle formele eisen voldoet. Dat blijkt uit Europese jurisprudentie.
  • Het geactualiseerde besluit legt uit wanneer een boedelbijdrage belast is met btw, en wanneer niet.

 

Laatste tweets
TIPS